Termékeink

Számítástechnika

Elérhetőség
Euramon Kft.
Cím: 2510 Dorog,
Kossuth Lajos u.2
GPS: LAT: 47.4189
LON: 19.1576
Tel.:

+36 33 331 396

+36 30 306 1615

Mail: euramon.c@gmail.com
Üzlet nyitva tartás:
H-P: 8.00 - 16.00
Szo: 8.00 - 12.00
Vas: zárva
Nagyításhoz kattintson a képre!

 

Helyszíni kiszállás:
Dorog, Esztergom, Tokod, Tokodaltáró, Tát, Csolnok, Kesztölc, Leányvár, Dág, Máriahalom, Sárisáp, Úny, Nyergesújfalu, Pilisjászfalu, Piliscsév, Epöl, Pilismarót, Annavölgy, Bajna, Nagysáp, Bajót, Mogyorósbánya

 

 

 

 

 

 

Webfejlesztés

Statikus és dinamikus webfejlesztés:

 

Egy weblap fejlesztésekor két út áll a fejlesztők előtt. Lehetőség nyílik statikus (minden megtekintéskor azonos) és dinamikus (megtekintésekként különböző tartalmú) weboldalkészíté­sre.
 

A statikus weblapok ugyanúgy "működnek", mint a szövegszerkesztőkben írt dokumentumok és nagyjából azokkal azonos dolgokat lehet megvalósítani rajtuk. Ha egyszer elkészülnek, a következő módosításig ugyanolyanok maradnak, így bárki megnézi őket, ugyanazt látja. A megoldás előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, viszont mivel minden egyes változtatás fejlesztői szakértelmet igényel, csak ritkán frissülő tartalom esetén ajánljuk.
 

A dinamikus weblapokat ezzel szemben a szerver minden megtekintéskor újra és újra összeállítja a rendelkezésre álló információk alapján. A fórumok tartalma például az eddigi bejegyzések alapján generálódik, a látogató-számláló az eddigi látogatók száma alapján, a hírek pedig az előre lementett hírszövegek alapján.
 

Dinamikus weboldalkészítés esetén lehetőség nyílik arra is, hogy a tartalom egyes részeit egy jelszóval védett, szövegszerkesztő-szerű felületen a weblap tulajdonosai programozói szakértelem nélkül szerkesszék, így az új híreknek, cikkeknek, eseményeknek elég megírni a szövegét és ezek alapján a weblap automatikusan legenerálja saját magát. A dinamikus megoldás rengeteg olyan lehetőséggel rendelkezik, amivel a statikus nem: ilyen a tartalomszerkesztő rendszer, fórum, e-Bolt, szavazás, keresőrendszer stb., így az esetek nagy részében többszörösen megtérül az erre szánt plusz fejlesztési idő.
 

Keresőkre optimalizált kialakítás:

 

A keresőoptimalizálás nagyrészt kutatási, elemzési és marketing alapokon nyugszik, ugyanakkor a weboldal megfelelő technológiai kialakításának nem elhanyagolható szerepe van abban, hogy a keresők fel tudják venni adatbázisukba, és minél jobb helyen jelenítsék meg a releváns keresések­re.
 

Figyelemmel kell lenni egyfelől a keresőrobotok - vagyis a weboldalakat felkereső és összegyűjtő programok - komoly technológiai korlátaira. Ezek ugyanis jóval nehezebben tudnak navigálni egy web­lapon, mint a hús-vér látogatók, így akár egy-egy bonyolultabb menürendszer is útjukba állhat.
 

Másrészt véletlenül vagy figyelmetlenségből olyan módszereket is alkalmazhat egy weblap, melyek miatt - vétlen áldozatként is - fennakad a keresőoldalak egyre fejlettebb spam-szűrő­in.
 

A mindezt figyelembe vevő technikai kialakítás jelentős hányada észrevehetetlen programozási, szerkesztési különbségeket takar, melyek áttételesen mégis szerepet játszanak a honlap jövőbeni sikeres­ségében.
 

Tartalomkezelő-rendszerek fejlesztése:

 

Évekkel ezelőtt - a web korai szakaszában - a szöveges és képi tartalmakat kizárólag programozók voltak képesek feltölteni a weblapokra. Ha a weblap tulajdonosa frissíteni szerette volna a tartalmat (akkor is ha csak egy szót változtatott volna) azt el kellett küldenie a fejlesztőknek, azok bizonyos átfutási idő után frissítették, ezután le kellett ellenőrizni, elküldeni a hibajavításokat ha el lett rontva és a következő alkalommal kezdődött előről az egész. Mindez természetesen minden alkalommal újabb és újabb fejlesztési költséget is jelentett.
 

A tartalomkezelő-rendszerek erre a problémakörre kínálnak megoldást. Egy jelszóval védett oldalon a hagyományos szövegszerkesztőre emlékeztető gombokkal (félkövér, dőlt, betűméret stb.) ellátott ablakban lehet megírni és formázni az egyes oldalak tartalmát. A feltöltés vagy módosítás egy kattintással menthető és máris megjelenik a weblapon. Nincs várakozási idő, nem hibázhatnak a fejlesztők, a saját hibák azonnal javíthatók és költség terén is alacsonyabb megterhelést jelent. 

 

Referenciák:

- hidlap.net
- ehirkft.hu
- epitokft.hu
- esztergom-mahart.hu
- lum.hu
- portdanube.hu

Kosár tartalma
Szállítás, vásárlás
Hírlevél feliratkozás
Hirdetés