Termékeink

Számítástechnika

Elérhetőség
Euramon Kft.
Cím: 2510 Dorog,
Kossuth Lajos u.2
GPS: LAT: 47.4189
LON: 19.1576
Tel.:

+36 33 331 396

+36 30 306 1615

Mail: euramon.c@gmail.com
Üzlet nyitva tartás:
H-P: 8.00 - 16.00
Szo: 8.00 - 12.00
Vas: zárva
Nagyításhoz kattintson a képre!

 

Helyszíni kiszállás:
Dorog, Esztergom, Tokod, Tokodaltáró, Tát, Csolnok, Kesztölc, Leányvár, Dág, Máriahalom, Sárisáp, Úny, Nyergesújfalu, Pilisjászfalu, Piliscsév, Epöl, Pilismarót, Annavölgy, Bajna, Nagysáp, Bajót, Mogyorósbánya

 

 

 

 

 

 

MindigTv

A MinDig TV szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy előfizetési díj, hűségnyilatkozat és szerződés nélkül, ingyenesen vehetjük igénybe, ha rendelkezünk megfelelő vételi eszközökkel. Kifogástalan digitális kép- és hangminőség, kényelmes kezelhetőség (pl. elektronikus műsorújság) jellemzi. A hét közül három tévécsatornát akár HD minőségben, az euronews hírcsatornát pedig angol, német és francia nyelven nézhetjük.
 

A korábbi, analóg kínálathoz (m1, RTL Klub, TV2) képest jóval több csatorna (m1, m2, RTL Klub, TV2, Duna TV, Duna World, euronews) műsora elérhető, ráadásul kiváló minőségben, szellemkép, villódzás, színtorzulás nélkül. A legmodernebb technológia alkalmazásával nagyfelbontású adásokat is foghatunk ingyenesen.

A MinDig TV a szolgáltatás indulásakor, 2008 decemberében a lakosság közel 60%-a számára volt elérhető, a műsorszórás 3 telephelyről indult meg. A hálózat 2009-ben újabb 11 telephellyel bővült, melynek következtében már a lakosság 88%-a tudta venni a digitális adást. 2010 során további 15 telephelyről indult meg a digitális földfelszíni televíziós műsorszórás, ezáltal a lakossági lefedettség elérte a 95%-ot. 2011 áprilisában elindult a harmincadik telephelyről, a Karancs csúcsáról a digitális sugárzás. 2011 végén 3 gerincadóról (Miskolc-Avas, Fehérgyarmat, Aggtelek) és további 17 telephelyről indult el a sugárzás, melynek eredményeképpen a DVB-T telephelyek száma elérte az ötvenet. A lakossági lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladja a 98 százalékot.

 

 

A mellékelt tájékoztató jellegű térképen vétel-előrejelzési számítások alapján színessel jelöltük azokat a területeket, ahol az adókról sugárzott digitális műsorok vétele lehetséges.

A vétel-előrejelzési számítások hullámterjedési modelleken alapuló, statisztikai becslések, így nem vehetik figyelembe a helyi adottságokat (pl. fák, épületek árnyékoló hatása, terepviszonyok). Emiatt előfordulhat, hogy a térképen jelölt települések egyes pontjain nem lehetséges a vétel, ilyenkor nagy nyereségű vevőantenna és antennaerősítő használata segíthet. Bizonyos településeken az átmeneti időszakban az analóg és a digitális adást eltérő adótorony sugározza. Ilyenkor a vevőantennát el kell forgatni, vagy új antenna felszerelésére lehet szükség.
 

A MinDig TV szolgáltatás vételéhez szükséges eszközök:

 

Antenna és kábelezés:
 

A szolgáltatáshoz a jelenleg az analóg műsorok vételéhez használatos legtöbb tetőantenna megfelelő, melyek alkalmasak az UHF frekvenciatartomány vételére. Ha az analóg műsorok vételéhez szélessávú antennát használtak (ilyenek a széles körben elterjedt lepkeantennák és az ún. logper antennák), akkor ezek minden bizonnyal a digitális vételre is alkalmasak lesznek. Ha az analóg antenna keskenysávú volt (ilyenek például a Yagi antennák), akkor új, szélessávú antenna felszerelésére lehet szükség. Akkor is indokolt lehet új antenna felszerelése, ha a vételi hely a digitális műsort sugárzó adótoronytól távol esik, vagy tereptakarásban (pl. völgyben, épület árnyékában) van. Ilyenkor nagy nyereségű vevőantenna és antennaerősítő használata segíthet. Antennaszerelők, szervizes szakemberek mérőeszközökkel meg tudják mérni, hogy megfelelő-e a jelszint.

A zavartalan vétel jó állapotú tetőantenna és koaxiális kábel esetén biztosítható. Szobaantennás vételre akkor van jó esély, ha elég közel lakunk az adóhoz. Az analóg vételi frekvenciákra hangolt antennaerősítők a digitális vételnél nem alkalmazhatók, át kell hangolni ezeket a digitális adás frekvenciájára. A digitális vételnél szűkebb az átmenet a jó minőségű kép és a teljes vételképtelenség között, mint az analógnál, ezért fontos hogy a kültéri eszközök jó állapotban legyenek. Bizonyos településeken az átmeneti időszakban az analóg tévéjelet és a digitális adást eltérő adótorony sugározza, ilyenkor a tetőantennát el kell forgatni, vagy új antenna felszerelésére van szükség. Az adóhálózat öszes adóantennája vízszintes polarizációra van tervezve, ezért a jó vételhez vevőoldalon is vízszintes polarizációjú vevőantennát kell biztosítani.

 

Televíziókészülékek és dekóder:
 

A hagyományos katódsugaras tévékészülékek önmagukban nem alkalmasak a digitális földi jelek vételére. A digitális adások vételéhez egy dekóder (jelátalakító készülék) vagy olyan laposképernyős televíziókészülék megvásárlása szükséges, amelybe már beépítésre került ez a jelátalakító (DVB-T MPEG-4 HD tuner). A dekódert az antenna és a televíziókészülék közé kell csatlakoztatni. Egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder igénybe vételével a hagyományos tévékészülékek számára is elérhetővé válnak a műsorok, nem szükséges új televízió beszerzése, a HD-felbontású műsorokat a dekóder automatikusan hagyományos felbontásúvá alakítja át. Amennyiben HD minőségben kívánja élvezni a HD-ben sugárzott műsorokat, ehhez DVB-T MPEG-4 HD tunert tartalmazó HD-ready vagy full-HD megjelenítő eszköz (laposképernyős tévé) szükséges. Az MPEG-2 tunert tartalmazó HD ready vagy HD plazma vagy LCD tévékészülékekhez szintén szükség van egy MPEG-4 HD dekóderre.

 

Matricarendszer:
 

Hogy könnyebb legyen a megfelelő készülék kiválasztása, decembertől megjelentek az üzletek kínálatában a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televíziókészülékek. A matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas a digitális földi televíziós sugárzás vételére.

Kosár tartalma
Szállítás, vásárlás
Hírlevél feliratkozás
Hirdetés